Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Школа економіки

Збережемо та примножимо багатства України

Ігри за серією сюжетних малюнків

Для справжніх українців Джмелик підготував цікаві й корисні ігри.

Меморі

Підготовка. У цю гру можна грати відразу по закінченні гри «Знайди пари». Якщо гратимете іншим разом, то до початку гри закрийте всі малюнки картками з веселими та сумними смайликами.

Хід гри. Діти ходять по черзі. Здійснюючи хід, гравець піднімає дві картки — одну з усміхненим, другу із сумним смайликом. Якщо під ними виявляться два протилежні варіанти поведінки в одній ситуації, він забирає картки собі. Якщо різні — знову закриває їх і передає хід наступному гравцеві. Перемагає той, хто збере найбільше карток.

Зауваги для дорослих

Завважте: хоч пропонований варіант і є традиційною маршрутною грою з кубиками та фішками, він не спонукає до суперництва, навпаки — спрямований на формування вміння грати командою. За потреби правила гри можна змінювати: наприклад, можна дозволити гравцеві після кидання кубика передати свій хід іншому учаснику, який не потрапить на небажану ділянку.

Цікава і корисна розвага, погодьтеся! На сторінках друкованої версії журналу “Джміль” (2015, № 1) ви знайдете не одну цікаву гру та яскраве багатофункціональне ігрове поле, а в електронному додатку — ще один варіант гри, у якій можуть взяти участь одразу цілі команди. Тож хто виявиться найбережливішим, найуважнішим, хто дасть більше правильних відповідей?

Завантажуйте електронний додаток
«Збережемо та примножимо багатства України.
Ігри за серією сюжетних малюнків»

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Іноді гра виховує краще, ніж довга бесіда. Тож пропонуємо ігри з економічного виховання для дошкільників та учнів початкових класів, які допомагають формувати соціально-економічну компетентність, вчать бути ощадливими, розвивають критичне мислення. У легкій для сприйняття і зрозумілій формі діти вчаться берегти довкілля, поважати працю інших людей, дбати про затишок у власній оселі.










<< До змісту номера («Джміль» № 1 /2015)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: